חג פורים 2018
לא כל יום פורים, אבל היום – כן!
מנהגים רבים יש לחגי ישראל, אך לפורים ייחוד משלו – אנו מתחפשים, שותים עד-דלא-ידע לשוכרה, ומרשים לעצמנו ולכל הסובבים אותנו להתנהג בחופשיות, להשתחרר מהרגלינו היום-יומיים ולהיות ולו ליום אחד אחרים.
חג יפה פורים. לרוב אנו חווים אותו באמצעות הילדים הקטנים שמתרגלים בו החלפת זהות באמצעות משחקי תחפושות.
המבוגרים שקוראים במגילה, הספר היחיד בתנ”ך שאינו מזכיר את אלוהים במפורש, מגלים שנסתרות דרכי האל, ולעיתים הנס יכול שיתגלה בדרכים שנראות טבעיות ומובנות לשכל האנושי.
אפילו שמה של מגילת אסתר מרמז על הערבוב בין הגלוי והנסתר, בין הרציונלי והניסי, בין הגורל, הפור הידוע מראש והיפוך הגורלות, שהפך אסון ידוע מראש ל”אורה ושמחה וששון ויקר”.
על פי מאמר חז”ל, בימות המשיח “כל המועדים עתידין ליבטל, וימי הפורים אינן בטלים לעולם”.
המהר”ל מפראג קרא לפורים “יום החזרה אל הילדות הפנימית”, אל התקופה בה לא היינו שבויים בדימוי שעטינו על עצמנו והיינו אנו עצמנו. ע”פ שטיינר, את הפרסונה שלנו, עטינו על עצמנו מרגע שהתחלנו להיות מודעים לעצמיותנו, ואחרי שזו התגבשה, אנו מתחילים במסע לגלות את ישותנו השלמה יותר, שאינה רק סך כל התכונות שאנו מזוהים איתן. הגילוי העצמי של מי אנחנו באמת, הינו מסע בכלל לא פשוט.
חג פורים הקליל והשמח, מאפשר לנו להנכיח את העובדה שבאמצעות משחק ומסיכה אנו מגלים אמת פנימית.
אצלנו בכלים שלובים, כל יום פורים! אנו מחפשים אחר הגלוי והנסתר, הפרסונה והישות השלמה, החזרה לילד הפנימי ולקיחת אחריות על אירועי הביוגרפיה, מתנסים במשחקי התפקידים אשר עוזרים לנו להציף אמיתות חבויות ועוד.
כמו כל חג ומועד, המסר הייחודי שבו, יש בו תמצית ממה שעלינו לעשות כל ימות השנה.
מי אתם בוחרים להיות השנה? מה החיפוש שלכם? מה התחפושת שלכם?
ימים טובים,
נורית רוזנגרטן