"כי בנפש בורא האדם את עצמו מחדש"

מהי פסיכותרפיה אנתרופוסופית?

פסיכותרפיה אנתרופוסופית צומחת ומתהווה מתוך מדע הרוח ובכך היא מרחיבה את התפיסה הפסיכואנליטית לתמונת אדם שבו חיים ופועלים גוף, נפש ורוח מתוך ייעוד אינדיבידואלי ואוניברסלי.

המודל הקליני והתיאורטי התפתח אל מול הצורך ההולך וגובר של מטפלים ומטופלים בתקופתנו, להנכיח את הרוחני בטיפול הנפשי, תוך חיפוש משמעות ומתן פשר לאירועי חייהם ולסבלם. התבוננות מתוך חוקים רוחניים, פותחת צוהר לתפיסה אחרת ומניבה תוצאות טיפוליות משמעותיות, התומכות בתהליכי ההתפתחות של המטפל והמטופל. עם זאת יש לשים לב שלא ליצור מעין "מעקף רוחני" (Spiritual Bypass) שינכיח תובנות רוחיות מעוררות השראה, כתחליף לתהליך עומק נפשיים והתמרת חלקי עצמי.

פסיכותרפיה אנתרופוסופית, מושתתת על העיסוק בסוד ההתפתחות ועל ההבנה שחולי ובריאות הם פעימה דינאמית מתמדת, שמתהווה רגע ברגע באדם.

הפסיכותרפיסט, שואף להכיר את המבנה הרוחני העל-פיזי של המטופל ולפתח בתוכו את הממד העל חושי, דרך כוחות הלב וחתירה בלתי נלאית להתפתחות אישית.

המעשה הטיפולי

המעשה הטיפולי קשור ביכולת להכיר שהחיים האינדיבידואלים אינם מנותקים מרוח העם ומרוח הזמן. בכל ביוגרפיה אישית פועלת הביוגרפיה של האנושות והקארמה. ניתן לומר שעד אמצע החיים, מעוצבים חיינו מקארמת העבר שלנו והקארמה של האנושות. אך בתוך גורל האדם פועלים גם כוחות עתיד. ההכרח שייך לעבר, אך העתיד הוא חופשי לעיצובו של האינדיבידואל. מתוך תמונה זו שואפים אנו לפתח חמלה עמוקה לכאב ובו בעת לאחוז בו בנקודת מבט גבוהה של הרוח. השאלה מהי פסיכותרפיה אנתרופוסופית מקבלת מענה מתוך המפגש הטיפולי השואף להיווצר כמפגש רוחי.

מטפל, שבתהליך הכשרתו מספיג עצמו בתמונות מלאות חיים מתוך ידע של מדע הרוח, יהיה מוכן בזמן אמת, להקריב מחשבות וידע שצבר ולהצליח לטפל "ללא זיכרון וללא תשוקה" (ו. ביון).

הגישה האנתרופוסופית – שנוסדה בתחילת המאה העשרים על ידי ד"ר ר. שטיינר במרכז אירופה, מתבוננת על האדם פנומנולוגית ויוצרת נרטיב ביוגרפי המגלה את עקבותיו של ה'אני' וכיצד מנחה הוא את האדם במהלך חייו לעבר מפגשים, מעשים והחלטות משמעותיות הקשורות לגורלו. אומנות הריפוי קשורה ביכולת לעורר את ה'אני' האינדיבידואלי להגשים את דרכו הייחודית, באמצעות התערבויות טיפוליות מגוונות במרחב האינטרסובייקטיבי.

הרבה מחוויות הסף שהנפש חווה (משברים, קשיים, חרדות, דיכאון וכו') משקפות את הכמיהה העמוקה לרוחני ואת הרצון להתפתח מעבר למגבלות האדם הארצי – הפרסונה, אל עבר האדם הרוחי, היוצר והחופשי. לכן פסיכותרפיה באוריינטציה אנתרופוסופית, מאד יעילה גם בהפרעות אישיות, הפרעות נוירוטיות ופסיכוטיות.

ד"ר ר. שטיינר הותיר לנו הרצאות רבות על ידע האדם, הנפש והרוח. ידע זה צריך להילקח כתהליך חי ופועם במרחב התרפויטי ולמצוא דרכים יצירתיות לפגוש את הרוחי באדם ולאפשר טרנספורמציה ומזור למה שמבקשת הקארמה בצורה אינדיבידואלית.

    X

    מלאו את הפרטים הבאים
    ונחזור אליכם בהקדם!

    מעוניינים לשמוע עוד?

    תפריט נגישות