מאת ד"ר מירון ברק
כמאה שנה חלפו מאז שרודולף שטיינר התחיל לבטא ולבסס את האנתרופוסופיה כדרך מדעית-רוחית של התפתחות נפשית-רוחנית בתרבות המערבית וכמאה שנה חלפו מאז שזיגמונד פרויד העז “להוציא מהארון” מושגים…
מאת נורית רוזנגרטן – התפרסם בירחון 'אדם עולם' באוקטובר 2011.
הרפואה המערבית והרפואה האלטרנטיבית משלימות לכאורה זו את זו, אך למעשה שתיהן מייצגות גישה לפיה המחלה היא מטרד לא נעים, שאותו יש לסלק….
מאת נורית רוזנגרטן
“מחלה, היא עמידה על הסף” אמר שטיינר. סף עולם הרוח פוגש אותנו מדי יום בתחום הריפוי – גם אם אלה העומדים בפניו אינם מודעים לכך כלל. המשימה הרוחנית שנתנו לנו ר. שטיינר וד”ר איטה ווגמן הייתה להפוך את מדע הרוח…
מאת ד”ר מירון ברק – פרק מתוך הספר ילדים חסרי מנוח, שיצא לאור ע”י הפורום הארצי לחינוך וולדורף בישראל 2020.
עד סוף המאה ה-20 לערך, היוו הפרעות החרדה אצל ילדים ובני נוער את ההפרעה הפסיכיאטרית…
מאת נורית רוזנגרטן
“ואל תדין את חברך עד שתגיע למקומו” (אבות ב, ד). מקור המילה אמפתיה הוא יווני ופרושה “לסבול עם”. מדובר ביכולת שמתפתחת מהינקות ומופיעה בדרך כלל כתגובה…
מאת ד”ר מירון ברק – התפרסם ב-'אדם עולם' באוקטובר 2016.
…’היא (הרפואה האנתרופוסופית) מסוגלת לפתוח בפני מדע הרפואה אופקים הכרתיים ודרכי מחקר חדשות כפי שהראיתי. אך היא מסוגלת גם לעורר את ליבו…
מאת טלי סלע – התפרסם בחוברת ביוגרפיות 2021 בהוצאת 'אדם עולם'.
״כשמספרים לך על כאב נורא ואומרים לך: גם לפלונית (שבלי ספק איננה פחות חשובה ממני) יש צער בדיוק כזה, נוטלים מן המיוחד, מן הנורא של הצער שלי. הופכים את…
מאת נורית רוזנגרטן
במונח זיכרון אנו כוללים את כל מה שעולה בתודעתנו באופן אקראי בצורה פאסיבית מן העבר. אולם קיים סוג אחר של זיכרון, הדורש רצון ואקטיביות, אשר הינו בעל משמעות עבור תפיסת עצמיותנו…
מבוסס על ספרו של קארל קוניג, תרגום נורית רוזנגרטן
האם יש בכלל משמעות לעובדה שאדם נולד ראשון, שני או שלישי במשפחתו? האם הסדר הזה משפיע על דרך החיים שלנו וכן על המניעים והאופי שלנו? אנחנו לא הראשונים לשאול את השאלה הזאת. ידוע שילד בודד, הגדל…
מאת נורית רוזנגרטן
כבר כמעט שנה שכולנו מושפעים ממחלה קולקטיבית, חובקת עולם, תקשורתית, מחלה שהעמידה בפני האנושות אתגר חסר תקדים בעידן המודרני שכמעט מהרגע הראשון…